SHETTISFAMILJEN BUSBÄR-NILSSON

Hej!

Vi är familjen Busbär/Nilsson. Strax före midsommar 2008 kom vi från Skåne där vi betade i hagar med högt gräs till Idre Fjäll där snön nyss smält bort. Då hade vi precis fått utökning av familjen med lilla Belle, familjens tredje föl. Sen dess har vi fått ännu ett syskon.

Busbär heter vi för att vi var lite busiga när vi kom och för att vi har lite olika färger som bär, även om vi inte har samma färger som bären precis. Nilsson vet jag inte varför vi heter, det bara blev så.

Här kommer närmare presentation av varje familjemedlem:

Herkules


Hej på er! Jag är Herkules och är pappan i familjen. Jag är familjens boss vilket jag gillar. Jag var 8 år när jag kom till Idre Fjäll och har levt på Skånes gröna slätter hela mitt liv till dess. Därför var det en stor omställning att komma till Idre höga fjälll. Det var fullt med nya intryck. Bland annat konstiga djur med horn som kallas renar tror jag. Det ska bli kul att lära sig mer om dessa djur och kanske träffa Aske! Hoppas vi ses i stallet!

Vita Frun 


Goddag allihop! Jag, Vita Frun är mamman i familjen. Det är alltså jag som uppfostrat alla busfölen. Jag är 12 år gammal och familjens ordningsman. När någon av fölen går för långt med sina upptåg så är det jag som får säga ifrån. Själv är jag inte mycket för att busa, utan väldigt stillsam av mig.
Kom gärna och hälsa på vid min hage!

Bianca


Hej på er! Jag är Bianca, äldsta dottern i familjen. Jag är fyra år gammal, och har precis börjat ridas vilket jag älskar. jag älskar barn och att gosa. Enda gången jag busar är när mina småsyskon sätter igång med något skoj upptåg. Då kan jag inte låta bli att hänga på.

Belice


Hejsan, svejsan! Jag är Belice, mellandottern i familjen. Jag är tre år gammal. När jag först kom till Idre Fjäll var jag rädd för allting. Jag litade inte på någon och var vädigt nervös. Nu har jag börjat vänja mig och blivit modigare. Bianca, min storasyster säger att jag blivit kaxig och att jag älskar att busa och hitta på upptåg.

Belle


Tjenixen! Jag är Belle och jag är två år (fast på bilden ovan är jag bara ett år). Jag föddes precis innan vi kom till Idre Fjäll. Jag älskar att busa och är nyfiken på allt. Ändå är jag väldigt gosig och älskar att kela. Häromdagen gick Aske förbi min hage och det var det roligaste jag varit med om. Inte visste jag att det fanns renar på två ben! Han var jättesnäll och förklarade att renar inte heter så för att de är ovanligt rena vilket jag trott.Så här liten var jag för två år sen, visst har jag vuxit mycket på ett år!

Ole Norman

Hej på er! Jag är Ole Norman. Jag är bara ett år så jag kallas fortfarande för familjens bebis. Men på bilden är jag verkligen en bebis för där är jag bara några månader gammal. Jag är enda sonen i familjen och det är jag jättestolt över. Jag tror faktiskt att syrrorna tycker att det är lite kul med en bror också. Kom ock hälsa på mig och se hur stor jag har blivit i år!